Domácí hospicová péče v Českých Budějovicích - Martinů, Iveta (Jihočeská univerzita, 2016)
Bakalářská práce se zabývá domácí hospicovou péčí v Českých Budějovicích. V teoretické části práce jsou popsány základní pojmy, související s tématem: paliativní péče, hospicová péče, a to zejména domácí hospicová péče, umírání, smrt, typy zařízení, poskytující hospicovou péči a potřeby umírajících. Dále je v práci popsán současný stav domácí hospicové péče, organizace, které ji poskytují a jejich stručná charakteristika. V praktické části jsou popsány kazuistiky z praxe a výzkum, zaměřený na poskytování domácí hospicové péče v Českých Budějovicích u pracovníků organizací, poskytujících tuto péči.
Home hospice care in the Czech Budejovice
Keywords: Hospic; paliativní péče; umírání; domácí péče; smrt; hospice care; home care; hospice; death; dying; multidisciplinary team; dying phase