Komenského Informatorium a výchova v rodině - Beerová, Petra (Jihočeská univerzita, 2007)
Tato práce nastiňuje život, dílo a především ideu předškolní výchovy českého pedagoga, teologa, filozofa, sociálního a náboženského myslitele, spisovatele a biskupa Jednoty bratrské Jana Amose Komenského. Cílem práce je zobrazit Komenského pojetí výchovy dítěte a aktuálnost a přínos jeho myšlenkového odkazu. Rovněž jsou v práci uváděny některé zásadní myšlenky našeho předního dětského psychologa Zdeňka Matějčka. Praktická část bakalářské práce obsahuje výsledky výzkumného šetření prováděného pomocí dotazníků s učitelkami z vybraných mateřských škol.
Komenského Informatorium and education en Family