Podpora čtenářství u dětí na 1. st. ZŠ za využití projektové metody - Šimerová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce je zaměřena na podporu dětského čtenářství u žáků na 1. stupni ZŠ pomocí projektové metody se zvláštním přihlédnutím k rozvoji sociálních klíčových kompetencí žáků a k prevenci sociálněpatologických jevů. Teoretická část vymezuje základní pojmy vztahující se k uvedené tematice, dále popisuje vývoj čtenářství dítěte do období pubescence, seznamuje s projektovou vyučovací metodou a nakonec představuje oficiální akce na podporu čtenářství. Praktická část popisuje tvorbu, realizaci a vyhodnocení projektu Příběhy nám pomáhají, který je zaměřen na podporu dětského čtenářství u žáků na 1. stupni ZŠ.
Support of Reading among Primary School Children by Using of Project Method
Keywords: čtenář; čtenářství; dětské čtenářství; projektová metoda; vývoj čtenářství; projekty na podporu čtenářství; prevence sociálněpatologických jevů; readership; children?s readership; Project method; readership development