Geoportál přírodního parku Novohradské Hory - Zetková, Štěpánka (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato bakalářská práce se zabývá procesem tvorby mapového portálu přírodního parku Novohradské hory. Teoretická část práce se pokouší vysvětlit význam geoportálu a seznámit s nástroji pro jeho tvorbu. Následuje rozvrhnutí projektové přípravy a popis zájmového území přírodního parku, jeho charakteristika a ochrana. Praktická část pak přistupuje k samotné tvorbě geoportálu včetně doplnění o tematické aplikace, které pojednávají o přírodních poměrech, ochraně přírody, územním vývoji a turistice. Geoportál zahrnuje i prezentaci kvalifikačních prací studentů JU v Českých Budějovicích, jejichž předmět výzkumu spadá do území parku. Výsledné aplikace geoportálu byly zveřejněny pomocí webových stránek.
Geoportal of the Natural Park Novohradské hory
Keywords: Přírodní park; Novohradské hory; geoportál; webová aplikace; GIS; ESRI; ArcGIS Online; Nature park; Novohradské hory; geoportal; web application; GIS; ESRI; ArcGIS Online