Estetika Campu - Novotná, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato práce se zabývá problematikou fenoménu camp a jeho projevy v západní moderní kultuře. Cílem práce je identifikovat signifikantní vlastnosti typické pro camp jakožto estetický postoj a pro camp jakožto objekt. Zkoumán je vztah campu a kýče, především je poukázáno na podobnosti těchto dvou fenoménu, stejně tak na jejich odlišnosti. Dále je zkoumán vztah campu k vysokému a nízkému umění či dandysmu. Výchozím textem pro tuto práci je esej Poznámky k fenoménu camp Susan Sontagové.
Aesthetics of Camp
Keywords: Camp; vnímavost; estetický postoj; kýč; umělecké druhy; vkus; interpretace; autorská intence; dandysmus; vizuální umění; umělecké dílo; Camp; sensibility; aesthetic attitude; kitsch; art forms; taste; interpretation; Intention of the author; dandyism; visual arts; work of art