Diagnostika a servis strojů se zaměřením na stroje zemědělské - Svoboda, Bohuslav (Jihočeská univerzita, 2011)
V úvodu práce jsou uvedeny základní diagnostické metody a postupy při měření diagnostických ukazatelů. Dále jsou popsány techniky užívané při technické diagnostice a zásady pro bezchybné měření provedené v rámci oprav jednotlivých soustav vozidla. Práce se zabývá i způsoby renovace poškozených součástí. V závěru práce jsou uvedeny i nové technologie pohonu vozidel jako jsou například hybridní pohony.
Machine service and diagnostics with a focus on agricultural machinery
Keywords: technická diagnostika; renovace strojních součástí; alternativní pohon; diagnostické metody; měřící metody; oprava deformované součásti; palivová soustava; technical diagnostics; refurbishment of machinery parts; alternative fuel vehicles; diagnostic methods; measuring techniques; correcting deformed parts; fuel system