Tvorba výnosu ozimé pšenice v závislosti na šířce řádků v podmínkách ekologického zemědělství - Procházková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2010)
Téma diplomové práce: Tvorba výnosu ozimé pšenice v závislosti na šířce řádků v podmínkách ekologického zemědělství. Tato práce se zabývá tvorbou výnosu u ozimé pšenice. Ozimá pšenice se pěstovala na úzkých a širokých řádcích na polních pokusech. Pokus byl zaměřen především na tvorbu výnosových prvků (hmotnost tisíce zrn, počet rostlin na m2, počet zrn v klasu). Dále byla prováděna kontrola během vegetace a v závěru porovnání teoretického a skutečného výnosu.
Yield formation of winter wheat depending on row width in ecological agriculture
Keywords: ekologické zemědělství; pšenice ozimá; tvorba výnosu; ecological agriculture; winter wheat; yield formation