Různé způsoby využití silážních hybridů kukuřice - Vojtová, Iva (Jihočeská univerzita, 2011)
V bakalářské práci jsem se věnovala tématu různým způsobům využití silážních hybridů kukuřice. Cílem práce bylo efektivně popsat a zhodnotit výnosové potenciály, technologie zpracování a využití hybridů kukuřice pro různé účely. K dané problematice jsem v jednotlivých kapitolách uvedla názory a poznatky odborníků. Součástí bakalářské práce bylo shrnout literární údaje k vybraným druhům kukuřice, vhodnost pěstování v zemědělských výrobních oblastech a způsobu jejich využití. Pozornost jsem věnovala i hybridům kukuřice, které jsou použitelné pro pícninářské využití nebo vhodné pro energetické účely a jsou tak vhodným substrátem pro bioplynové stanice.
Different proces of utilization of silage hybrids of corn
Keywords: Kukuřice; siláž; biomasa; digestát; Corn; silage; biomass; Digest