Přehled faktorů ovlivňujících kojení turovitých - Olléová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato práce shrnuje faktory ovlivňující behaviorální charakteristiky kojení u turovitých. Zaměřila jsem se na tyto hlavní charakteristiky kojení: Frekvenci kojení, délku kojení, celkovou dobu strávenou kojením, pokusy o kojení, ukončování a iniciace kojení a výskyt allo-kojení. Tyto výsledky jsem diskutovala se sociobiologickými teoriemi a to konflikt rodič-potomek a Trivers-Willardův model.
Factors affecting suckling behaviour in Bovids
Keywords: Kojení; turovití; charakteristiky; vliv faktorů; allo-kojení; Suckling; Bovids; chracteristics; effect of factors; allo-suckling