Analýza mikroprostředí firmy - Feiklová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem této bakalářské práce na téma Analýza mikroprostředí firmy je provedení analýzy mikroprostředí pro vybranou firmu a na základě zjištěné situace navrhnout případná zlepšení. Závěrečná práce je rozdělena do dvou částí. První část s názvem Literární rešerše je zaměřena na získání teoretického základu, který je nutný k provedení jednotlivých analýz. Tento základ byl získán prostřednictvím studia odborné literatury. Druhá část zahrnuje vlastní práci autorky, která je rozdělena na metodickou část, část zabývající se charakteristikou vybraného podniku, a část ve které byly nastudované metody převedeny do praxe a provedena vlastní analýza. Tato analýza byla dále rozdělena na část zabývající se vlastním podnikem se zaměřením na lidské zdroje, vyráběné produkty a ekonomicko-finanční situaci, a na část analyzující blízké okolí firmy pomocí Porterova modelu pěti konkurenčních sil v odvětví.
Analysis of microenvironment of firm
Keywords: marketing; marketingové prostředí; mikroprostředí; analýza mikroprostředí; Porterův model pěti konkurenčních sil v odvětví; průmysl; ekonomicko-finanční situace; marketing; marketing environment; microenvironment; analysis of microenvironment; Porter´s model of five competitive forces in the sector; industry; economic-financial situation