Analýza srážko-odtokových vztahů na vybraném povodí - Frejlachová, Dagmar (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou srážko-odtokových vztahů. V rámci literární rešerše je definován oběh vody v přírodě, hydrologická bilance, srážko-odtokový proces a jsou charakterizovány jeho jednotlivé části. Je zde také uvedena charakteristika srážko-odtokových událostí a způsoby, kterými se vyhodnocují srážko-odtokové vztahy. V praktické části se práce věnuje analýze srážko-odtokových vztahů na povodí Jenínského toku v hydrologických letech 2011-2013. Součástí práce je popis povodí, analýza časových řad srážek a průtoků a následně určení odtokových koeficientů a sestavení hydrogramů pro jednotlivé hydrologické roky a vybrané srážko-odtokové události.
Analysis of rainfall-runoff processes of the selected catchment
Keywords: srážko-odtokové vztahy; srážko-odtokový proces; Jenínský tok; hydrogram; odtokový koeficient; rainfall-runoff relationships; rainfall-runoff process; Jenínský stream; hydrograph; runoff coefficient