Analýza využití pohybových aktivit při utváření body image u posluchačů programu Tělesná výchova a sport PF JU - Chrtová, Kamila (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce se zabývá analýzou využití pohybových aktivit v kontextu s tělesným sebepojetím u posluchačů oboru Tělesná výchova a spot na Pedagogické fakultě Jihočeské univerzity. V analytické části je provedena obsahová analýza odborných publikací vztahujících se ke zvolenému tématu a vytvořen ucelený kompilát. V syntetické části jsou předložena a vyhodnocena získaná data pomocí standardizovaného dotazníku PSDQ, Šetření se zúčastnilo 40 respondentů, 29 mužů a 11 žen ve věkovém rozpětí 20 - 25 let. 100 % dotazovaných je spokojeno s vlastním body image. Téměř 50 % dotazovaných preferuje v souvislosti s tělesným sebepojetím fitness aktivity.
Analysis of the use of physical activities in body image formation for the students of physical education PF JU
Keywords: Body image; sebepojetí; sebepoznání; řeč těla; postava; sport; Body image; self-concept; self-knowledge; body language; figure; sport