Základy užitkového chovu poštovních holubů a jejich etologie - Pitzmos, Jiří (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce se zabývá základy užitkového chovu poštovních holubů a jejich etologií. Cílem této práce je zjistit ekonomickou náročnost uzavřeného intenzivního chovu středního plemene holuba a vyhodnotit faktory ovlivňující rentabilitu. Součástí zkoumání je chovatelský pokus, ve kterém jsou sledovány užitkové a produkční parametry jako je četnost hnízdění, líhnivost, denní přírůstky holoubat, výtěžnost ve vztahu k příjmu potravy a etologické sledování.
Basics of commercial breeding of carrier pigeons and their ethology
Keywords: holub; líhnivost; etologie; polaření; výtěžnost; hnízdění; pigeon; hatchability; ethology; feeding; yield; nesting