Vliv přírodních, kulturních a historických hodnot na krajinný ráz KPZ Netolická obora - Soukupová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce se zabývá obnovením návrhu krajinné památkové zóny Netolická obora, její problematikou a možnostmi její ochrany. Cílem bakalářské práce je popsat současnou situaci a zmapovat na základě terénního průzkumu významné krajinné prvky ve studované oblasti. Navržená metodika a vytvořený projekt je základem žádosti o dotaci na obnovu KPZ Netolická obora.
Influence of natural, cultural and historical values on the landscape character of KPZ Netolická obora
Keywords: komponovaná krajina; krajinná památková zóna; krajinný ráz; kulturně-historické hodnoty; Netolická obora; composed landscape; landscape heritage; landscape; cultural-historical values; Netolice game preserve