Úloha MAS Blanský les Netolicko v regionálním rozvoji a její přínos pro zainteresované subjekty - Palková, Martina (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem diplomové práce Úloha MAS Blanský les Netolicko v regionálním rozvoji a její přínos pro zainteresované subjekty je na základě analýzy činnosti Místní akční skupiny Blanský les Netolicko, a to konkrétně činnosti spočívající v identifikaci potřeba a zájmů území, tvorbě strategických dokumentů, nastavení cílů a na ně navazujících fichí a výzev, spočívající ve výběru a realizaci projektů, ale i ve vlastní činnosti nad rámec Strategického plánu LEADER, obecně dokázat úlohu MAS v regionálním rozvoji, konkrétně pak zhodnotit prospěšnost činnosti a efektivitu práce této konkrétní MAS. Teoretická část práce je pro tyto účely zaměřena na poznatky z oblasti regionálního rozvoje, politiky rozvoje venkova, programu LEADER, zaměřuje se na pojem místní akční skupina a možnosti spolupráce obcí. Následující praktická část je poté věnována charakteristice Místní akční skupiny Blanský les Netolicko, socio-ekonomické analýze dané oblasti, strategickým dokumentům MAS, realizovaným projektům a jejich hodnocení ve vztahu k plnění Strategického plánu LEADER, dalším aktivitám MAS a především závěrečnému hodnocení efektivity práce MAS Blanský les Netolicko založenému na dosavadní činnosti MAS, podpořené informacemi získanými dotazníkovým šetřením mezi starosty členských obcí MAS.
The role of LAG Blanský les Netolicko in regional development and its contribution to stakeholders
Keywords: Místní akční skupina; Strategický plán LEADER; regionální rozvoj; rozvoj venkovských oblastí; Local Action Group; Strategic plan "LEADER"; regional development; Rural Development Programme