Rodina, ZUŠ a trávení volného času dětí a mládeže - Novotná, Milada (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato práce se zabývá tématem rodiny, základních uměleckých škol a trávením volného času u dětí a mládeže. Nabízí faktické údaje o uvedených tématech a zároveň nahlíží do problematiky docházení do základně uměleckých škol, čímž nabízí jasnější pohled na dané téma. Je rozdělena do části teoretické a praktické. Teoretická část poskytuje informace týkající se oblastí rodiny, volného času a základních uměleckých škol a tím podrobněji osvětluje tématiku vybraných pojmů. Praktická část je rozdělena do dvou částí. První se věnuje výzkumu probíhajícímu mezi žáky a rodiči žáků základních uměleckých škol, na jehož základě je možné vyvodit určité závěry v otázce navštěvování zmiňované instituce. Ve druhé části je uveden rozhovor s osobou mající v základně uměleckém školství dlouholeté zkušenosti, a to jak pedagogické, tak i profesionální.
Family, elementary school of art and leasure activities of children and youth
Keywords: Rodina; volný čas; základní umělecká škola; děti; mládež; Family; leisure time; art school; children; youth