Dějiny a kulturní vliv augustiniánů na území Čech a Moravy - Rulíšek, Hynek (Jihočeská univerzita, 2007)
Diplomová práce se zabývá dějinami mužské větve augustiniánského řádu na území Čech a Moravy a to jak kanovníků, tak také eremitů (jak obutých tak bosých). V první části se zabývá osobou sv. Augustina, dále pak obecnou historií řádu v Evropě. Poté následuje historie řádu na území Čech a Moravy a nakonec jsou zpracovány dějiny jednotlivých českých a moravských klášterů.
History and Influence of the Augustinian order in Bohemia and Moravia
Keywords: Augustiniáni kanovníci; augustiniáni poustevníci (eremité) {--} bosí nebo obutí; kanonie; kapitula; klášter; opat; převor; infulovaný; donátor.; Augustinian canons; Augustinian Eremites {--} barefooted or with shoes; canonia; capitol; cloister; abbot; donator.