Zkušenosti s návykovými látkami u studentů středních škol - Kocábková, Martina (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato bakalářská práce se zabývá zkušenostmi studentů středních škol s návykovými látkami. Teoretická část této práce se zabývá problematikou drog, jejich rozdělením, výzkumy v oblasti návykových látek v České republice a také prevencí, zejména ve školním prostředí. V praktické části se práce zabývá zkušenostmi studentů středních škol s návykovými látkami jako alkohol, cigarety, marihuana a ostatní návykové látky (extáze, LSD, pervitin?). Výzkumu se zúčastnily tyto školy: Gymnázium Trhové Sviny, Střední odborná škola stavební České Budějovice a Střední odborné učiliště Trhové Sviny. Zkušenosti byly zjišťovány pomocí anonymních dotazníků. Výsledky byly porovnány s výsledky studie ESPAD 2011 a Celopopulační studie užívání návykových látek z roku 2008 pro věkovou skupinu 15-24 let a také mezi školami navzájem.
Experience with drug use among students of secondary schools
Keywords: drogy; drogový výzkum; prevence; drugs; drug research; prevention