Konflikty při využívání řeky Vltavy rekreačními aktivitami - Koubová, Jiřina (Jihočeská univerzita, 2008)
Diplomová práce navazuje na bakalářskou práci, zejména na jejích výsledcích. Bakalářská práce zviditelnila řadu konfliktů, které vznikají v destinaci (úsek řeky Vltavy od Vyššího Brodu do Českých Budějovic) při využívání rekreačními aktivitami. Hlavní cíl diplomové práce je vypracování návrhu projektové dokumentace, který bude řešit existující konflikty při využívání řeky Vltavy rekreačními aktivitami. K vypracování diplomové práce bylo využito sekundárních a primárních informací. Pro diplomovou práci bylo zapotřebí zpracovat STEP analýzu. Zpracování a výsledky situační analýzy, dotazníkové šetření, řízených rozhovorů, ale i STEP analýzy byly základem pro vytvoření SWOT analýzy. Na základě sestavení SWOT analýzy byly zpracovány strategické cíle, strategie a opatření, které povedou k řešení existujících konfliktů na vymezeném území. Na základě sestavení strategických opatření bylo vybráno jedno opatření a byl zpracován projekt, který bude řešit existující konflikt (odstranění nedostatků v nabídce využití volné času).
Conflicts among recreational uses of Vltava river
Keywords: SWOT analýza; STEP analýza; cíle a strategie; plán rozvoje cestovního ruchu; projekt.; SWOT analysis; STEP analysis; goals and strategies; development's plan of travel movement; project