Boromejky - aktivity ve 20. století v Praze - Pěstová, Eva (Jihočeská univerzita, 2015)
Práce popisuje aktivity a činnost sester boromejek ve 20. století v Praze. V práci popisuji aktivity v době založení kongregace, za první a druhé světové války, v době komunismu a v současnosti. Zároveň je v práci zmínka o sestrách boromejkách - hrdinkách.
Congregation st. Charles Borromeo - Activity in the 20th century in Prague
Keywords: boromejky; kongregace; sv. Karel Boromejský; založení kongregace; aktivity za války; komunismus a boromejky; současnost boromejek; Congregation of the Sisters of Mercy; congregations; St. Charles Borromeo; founding congregations; activities during the war; communism and Congregation of the Sisters of Mercy; Congregation of the Sisters of Mercy and present