Projektový management podniku služeb - Ježková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem této práce bylo nejprve provézt průzkum trhu v oblasti obchodu malého podnikání v rámci Jihočeského kraje, identifikace situace za sledované období, možná rizika, která nejvíce ovlivňují hospodářskou činnost obchodníků a navrhnout způsoby optimální alternativy jejich řešení, minimalizace především v případě subjektivních rizik a najít přijatelné řešení dané situace v případě, že hrozí riziko pro daný subjekt. Zároveň navrhnout náplně činnosti projektového managementu při zabezpečování služeb pro zákazníky a současné vytvoření podmínek pro kontinuitu a prosperitu podnikání ve vybraném podniku. Na základě získaných informací a s ohledem na míry a typy rizika, byly pomocí finanční analýzy stanoveny pravděpodobnosti jejich hrozby, odhady jejich dopadů a největší příčiny jejich vzniku.
Project management of services company
Keywords: finanční analýza; pravděpodobnost jevu; poměrové ukazatele; finanční zdraví; rentabilita; likvidita; financial analysis; probability of phenomenon financial analysis; financial ratios; financial health; profitability; liquidity.