Slovní úlohy ze základů aritmetiky - Malá, Barbora (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato bakalářská práce s názvem Slovní úlohy ze základů aritmetiky se zabývá učivem páté a šesté třídy základních škol. Hlavní důraz je zde kladen na správnou formulaci zadání úlohy, toho je docíleno ukázkou, jak drobné obměny v zadání mohou mít vliv na průběh řešení dané úlohy. Práce je dělena podle jednotlivých tematických celků, přičemž jednotlivé příklady jsou řazeny podle příslušných ročníků. Práce je od začátku stylizována tak, aby mohla samostatně fungovat jako učební pomůcka. Pro větší pochopení je zde doplnění o množství grafických znázornění a obrázků.
Word problems on basic arithmetics
Keywords: Slovní úlohy; sčítání; odčítání; násobení; dělení; 5. třída; 6. třída; Word problems; addition; subtraction; multiplication; division; 5th grade; 6th grade