Vliv koronavirové epidemie na trh práce v příhraničních regionech České republiky - Tíchová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato bakalářská se zabývá vývojem nezaměstnanosti v příhraničních okresech před vypuknutím epidemie COVID-19 a v průběhu epidemie, kdy začala fungovat i protiepidemická opatření. Vybrané časové období, během kterého je míra nezaměstnanosti sledována, je od prosince 2019, kdy nezaměstnanost v České republice byla nejnižší v Evropě, až do ledna 2021. Okresy jsou následně rozděleny v typologii podle vývoje nezaměstnanosti na začátku a na konci období. V první části jsou vysvětleny jednotlivé pojmy spojené s trhem práce a nezaměstnaností. V druhé části jsou data míry nezaměstnanosti analyzována.
Influence coronavirus epidemic on the labor market in the border regions of the Czech Republic
Keywords: trh práce; nezaměstnanost; příhraniční okresy; COVID-19; epidemie; koronavirus; labour market; unemployment; border districts; COVID-19; epidemic; coronavirus