Návrh a vypracování výukových plakátů pro ruční obrábění dřeva na 2. stupni ZŠ - Tošer, Martin (Jihočeská univerzita, 2022)
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem a vypracováním plakátů pro ruční obrábění dřeva na 2. stupni ZŠ. Práce se v teoretické rovině věnuje především charakteristice dřeva obecně, metodám základního ručního obrábění dřeva a základním nástrojům a nářadí pro ruční obrábění. Důležitou součástí práce je i kapitola o bezpečnosti a ochraně zdraví při práci, která by neměla chybět, protože vždy dbáme na zdraví žáků. Na základě zvolení vhodných metod obrábění, a vhodné formy provedení, byly vytvořeny a vytisknuty vzdělávací plakáty, jež jsou výstupem praktické části.
Design and development of teaching posters for manual woodworking at the 2nd level of primary school
Keywords: Plakát; ruční obrábění; dřevo; vzdělávání; vrtání; měření; Poster; hand machining; wood; education; drilling; measurement