Porovnání talířových a radličkových podmítačů z hlediska kvality provedené podmítky a spotřeby pohonných hmot. - Růžička, Jiří (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce se zaměřuje na problematiku podmítky a porovnání talířového a radličkového podmítače. Úvodní teoretická část obsahuje souhrn informací o půdě a jejím zpracování, taktéž informace o zemědělských strojích a konkrétním rozdělení podmítačů podle jejich pracovních orgánů. Následuje přehled nejpoužívanějších a nejprodávanějších podmítačů v České republice spolu s jejich stručným popisem. Druhá část práce se zabývá srovnáním radličkového a talířového podmítače v podmínkách zemědělského podniku Agro Malinová. Při polním pokusu byla zjišťována tato měření: zapravení posklizňových zbytků, zpracovávaný profil, hrudovitost, penetrometrický odpor, spotřeba pohonných hmot a vlhkost půdy.
Comparison turntable and stubble plough in light of qualities effected stubble ploughed under and gas consumption.
Keywords: Podmítač; podmítka; radlička; rostlinné zbytky; spotřeba pohonných hmot.; Stubble plough; stubble ploughed under; skive; plant residues; gas consumption