Potenciál environmentálních opatření v ubytovacích zařízeních v oblasti Pelhřimovsko - Dufková, Klára (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na ubytovací zařízení v oblasti Pelhřimovska a jejím cílem je zjistit, zda se chovají šetrně k životnímu prostředí. Zkoumá zda ubytovací zařízení zavádějí environmentální opatření a zda mají zavedenou environmentální politiku či tzv. green management. Problematika ochrany životního prostředí je aktuálním trendem dnešní doby a právě výsledky této práce jsou přínosné pro majitele těchto ubytovacích zařízení. Nejdříve jsou vysvětleny všechny pojmy související s ochranou životního prostředí. Výzkum je prováděn prostřednictvím dotazování. Respondenti jsou dotazováni osobně, telefonicky a emailem. Na základě výsledků výzkumu jsou majitelům ubytovacích zařízení navrhnuty environmentální opatření, která šetří náklady v různých oblastech a jsou šetrná k životnímu prostředí.
Potential of Environmental Measures in Accommodation Establishments in Pelhřimov Region
Keywords: ubytovací zařízení; environmentální opatření; zelený management; ochrana životního prostředí; životní prostředí; náklady; accommodation facillities; environmental measures; green management; environmental protection; environment; costs