Nezávislost dětí se sluchovým postižením ve vztahu k přípravě na budoucí povolání - Měchurová, Gabriela (Jihočeská univerzita, 2009)
Práce se zabývá dětmi ve věku 14 - 15 let, které trpí sluchovým postižením kompenzovaným sluchadlem. Teoretická část zahrnuje charakteristiku sluchového postižení a dalších informací souvisejících s tématem práce. V praktické části je představen provedený výzkum, vyhodnocení a závěry.
Independece for Child with Hearing Handicap in Realation to Preparation for Future Careers
Keywords: posttižení; sluchové postižení; surdopedie; výchova; výuka; rodina; nezávislost; samostatnost; povolání.; handicap; infliction; surdopedy; hearing handicap; education; training; family; endependce; job