Zmapování rozptýlené zeleně a návrh výsadby ve vybraném katastrálním území - Skalová, Jana (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem této práce je zmapování rozptýlené zeleně v katastrálním území obce Zachotín. Jedná se o obec ležící v Kraji Vysočina a v okrese Pelhřimov. Součástí popisu celého území bylo vytvoření digitální vrstvy LandUse a vyhodnocení využívání půdy. Rozptýlená zeleň je neodmyslitelnou součástí krajiny a jejího estetického vyjádření. Mimo její estetické hodnoty má také význam pro život a migraci živočichů a pro tvorbu protierozních opatření. V práci jsou popsány všechny prvky rozptýlené zeleně, zhodnocení jejich zdravotního stavu, funkčnosti, rozlohy a druhového složení. Taktéž jsou zakresleny v mapových přílohách. Součástí je také návrh rozptýlené zeleně a dosadba již existujících prvků.
Mapping of scattered vegetation and planting design in selected cadastral area
Keywords: rozptýlená zeleň; mapování; krajina; LandUse; výsadba zeleně; sparse vegetation; mapping; landscape; landuse; planting of vegetation