Self-efficacy rodičů v kontextu poskytované míry volnosti ve výchově předškolního dítěte - Štokingerová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce se věnuje koncepci self-efficacy Alberta Bandury v souvislosti s poskytovanou mírou volnosti ve výchově. Cílem práce je zjistit, jaká je souvislost mezi úrovní self-efficacy rodičů a mírou poskytované volnosti ve výchově jejich předškolního dítěte. V teoretické části práce je v první části definován koncept self-efficacy a zákonitosti s ním spojené. Druhá část teoretické práce se zabývá výchovou v rodině s důrazem na výchovné přístupy rodičů. Empirická část práce je zaměřená na výzkum, jež je založený na kvantitativním designu. Výzkumný soubor představují děti předškolního věku z vybraných mateřských škol a jejich rodiče.
Self-efficacy of Parents in Relation to Liberty of Upbringing of Preschool Children
Keywords: Self-efficacy; sociálně kognitivní teorie; výchova; míra volnosti ve výchově; Self-efficacy; social cognitive theory; upbringing; liberty of upbringing