Produkce biomasy v podmínkách ochranného pásma NP Podyjí - Formanová, Petra (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce se zabývá modifikací intenzivních způsobů produkce biomasy v podmínkách ochranného pásma Národního parku Podyjí. Byly posouzeny možnosti pěstování jednotlivých druhů energetických rostlin na tomto zvláště chráněném území a navrženy nejvhodnější byliny a dřeviny pro tuto lokalitu.
Biomass production in conditions of protection zone of national park Podyjí
Keywords: biomasa; rychle rostoucí dřeviny; rychle rostoucí byliny; biomass; fast-growing trees; perennial biomass crops for energetic purposes