Rozvoj zaměstnanosti v regionu Klatovska s využitím OP RLZ - Kolárik, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2009)
Z počátku si přiblížíme či připomeneme základní teorii zaměstnanosti a nezaměstnanosti a nastíníme fungováni a principy regionální a strukturální politiky Evropské Unie. V druhé části práce uvedeme jeden z možných případů jak nezaměstnanost řešit. Řešením bude vytvoření projektového záměru, který se soustředí právě na rozvoj zaměstnanosti a to prostřednictvím nově vytvořené rekvalifikační služby pro dlouhodobě nezaměstnané. Závěrem bude uvedeno možné financování tohoto projektu.
The development of the enployment in the region of Klatovy with the usage of the operating program The development of the human sources
Keywords: zaměstnanost; nezaměstnanost; Evropská Unie; strukturální fondy; regionální politika; projekt; employment; unemployment; Evropean Union; Structural Funds; regional policy; plan