Měření a vyhodnocení produkce emisí plynů ve vybraném provozu chovu bažantů a návrhu na jejich snižování při využití nanotechnologie. - Špeta, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2013)
,,Měření a vyhodnocení produkce emisí plynů ve vybraném provozu chovu bažantů a návrhu na jejich snižování při využití nanotechnologie? Tato bakalářská práce se zabývá produkcí emisí skleníkových plynů v chovu bažantů. Skleníkové plyny jsou sledovány z obav z globálního oteplování planety , protože zabraňují přirozenému skleníkovému efektu. Zemědělství ve svých velkochovech hospodářských zvířat je jedním z největších producentů skleníkových plynů, jako je například: amoniak, oxid uhličitý, oxidy dusíku.
Measurement and evaluation of emissions of gases in the selected operation pheasant and design to reduce them using nanotechnology.
Keywords: skleníkové plyny; globální oteplování; skleníkový efekt; amoniak; oxid uhličitý; oxidy dusíku; greenhouse gases; global warming; greenhouse effect; ammonia; carbon dioxide; oxides of nitrogen