Zmapování koncepce třídnických hodin šestých a devátých tříd základních škol - Škrípová, Vladimíra (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce se zaměřuje na průběh třídnických hodin v šestých a devátých ročnících základních škol v Jihočeském kraji. Teoretická část pracuje s odbornou literaturou, která popisuje podobu třídnické hodiny, roli třídního učitele, asistenta pedagoga, metodika prevence a výchovného poradce v rámci působení na třídu, a v neposlední řadě se zaměřuje i na specifika věku šestého a devátého ročníku. Praktická část pracuje s výsledky dotazníkového šetření. Cílem práce je jednak zmapování konceptu třídnických hodin, jednak porovnání reálné situace s doporučeními v odborné literatuře.
Mapping a concept of classroom lessons of sixth and ninth grades of lower-secondary schools
Keywords: Třídnická hodina; třídní klima; asistent pedagoga; metodik prevence; výchovný poradce; Classroom lesson; classroom climate; teacher´s assistant; prevention methodologist; educational consultant