Výskyt apozice ve španělských žurnalistických textech - Grabmüllerová, Martina (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem této bakalářské práce je prostřednictvím statistické analýzy zmapovat výskyt a frekvenci apozice ve španělských žurnalistických textech. Práce je rozdělena na dvě hlavní části ? teoretickou a praktickou. Teoretická část pojednává nejprve o apozici, jejích jednotlivých druzích a specifikách a následně o publicistickém funkčním stylu a jeho charakteristických výrazových prostředcích. Praktická část je pak zaměřena na samotný výzkum realizovaný na základě vybraného vzorku novinových článků španělského periodika El País. Závěrečná část práce je tvořena resumé ve španělštině.
Apposition in Spanish journalistic texts
Keywords: apozice; speficikující; vysvětlující; žurnalistické texty; apposition; specifying; explicative; journalictic texts