Technika a metodika freestylové techniky jízdy na snowboardu.\\ - Vejr, Petr (Jihočeská univerzita, 2006)
Tato práce se zabývá metodikou a technikou freestyle snowboardingu. Jsou zde shrnuty všechny důležité informace pro nácvik základních triků na snowboardu. Triky jsou rozděleny do třech hlavních kapitol: rovné skoky, rotační skoky a jízda po zábradlí. V každé kapitole je popsáno, s čím by měl jezdec při nácviku těchto triků začít a jak by měl během nácviku postupovat. Dále jsou zde doplňující informace jako například podrobný popis pohybů potřebných k provedení daných triků anebo přehledné rozdělení překážek používaných ve freestyle snowboardingu. Vše je doplněno sekvenčními fotografiemi několika základních triků. Většina uvedených teoretických informací byla získána překladem z knihy CANADIAN SNOWBOARDING COACHING PROGRAM 2004/2005, což je příručka kanadských instruktorů pro výuku freestyle snowboardingu.\\
Technology and philosophy freestyle techniques ride on snowboard.\\
Keywords: Freestyle; snowboarding; metodika; technika.\\