Instrumentální činnosti v hudební výchově dětí předškolního věku - Pivoňková, Eva (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem práce je shrnutí dosavadních poznatků o významu, funkci a postavení instrumentálních činností v hudební výchově dětí předškolního věku, zjištění, posouzení a popis současného stavu nástrojového vybavení mateřských škol a možností využití instrumentálních činností při rozvíjení hudebních schopností dětí. Zjištění, posouzení a popis možností vlivu pedagogů na motivaci dětí k aktivnímu muzicírování v mateřské škole a vytvoření předpokladů k dalšímu rozvíjení hudebnosti na vyšších vzdělávacích stupních. Formulace problematiky dalšího vývoje a možnosti řešení.
Instrumental music education activities in preschool children