Účetní a daňové aspekty dlouhodobého hmotného majetku - Krabcová, Jana (Jihočeská univerzita, 2011)
Předmětem bakalářské práce je problematika dlouhodobého hmotného majetku se zaměřením na jeho daňové a účetní aspekty. Cílem bakalářské práce je analýza vlivu účetních a daňových odpisů na základ daně z příjmů. V teoretické části je charakterizován dlouhodobý hmotný majetek z účetního a daňového pohledu. Dále je zmíněna problematika oceňování majetku, vymezeny způsoby pořízení a vyřazení hmotného dlouhodobého majetku a způsoby odpisování. V praktické části je na konkrétním majetku vybrané společnosti ukázán průběh účetních a daňových odpisů a jejich vliv na daň z příjmů.
Accounting and tax aspects of tangible assets
Keywords: Daňové odpisy; účetní odpisy; dlouhodobý majetek hmotný; účetnictví; daň z příjmu; Tax rebate; accounting depreciation; fixet asset tangible; accounting; income tax