Studium proudění vzduchu v objektu pro chov hospodářských zvířat metodami počítačového modelování - Vácha, Vojtěch (Jihočeská univerzita, 2018)
Diplomová práce se zabývá problematikou proudění vzduchu v hospodářských objektech. Rešeršní část práce je věnována požadavkům na větrání v chovech hospodářských zvířat, problematice proudění tekutin a možnostmi predikce tohoto proudění metodami počítačového modelování. Následující kapitola se soustředí na software COMSOL Multiphysics, ve kterém byl vytvořen model stájového objektu. V praktické části diplomové práce je popsán model proudění vzduchu ve stájovém objektu, včetně všech dílčích kroků nezbytných k jeho úspěšné numerické realizaci. Závěr práce je věnován porovnání získaných výsledků s hodnotami naměřenými v reálném chovu.
Study of airflow in an animal breeding facility using computer modeling methods
Keywords: CFD; COMSOL Multiphysics; proudění vzduchu; stájové prostředí; CFD; COMSOL Multiphysics; fluid flow; stable environment