Pracovní podmínky obsluhy v kabinách traktorů s odlišnou výkonností při orbě. - Reitmajer, Jan (Jihočeská univerzita, 2017)
V této bakalářské práci byla popsána problematika vývoje kabiny traktorů a jejich konstrukce. Dále zde byl popsán hluk a výkonnostní rozdělení traktorů. V praktické části byla sledována hluková expozice v místě obsluhy traktoru při orbě. Pro měření byly vybrány tyto traktory: New Holland T8040, Fendt Vario 716, Case Puma 230 CVX, New Holland T7050, John Deere 8530 a Kirovec K-701. Vybrané traktory se vzájemně lišily výkonností, stářím a druhem výrobce. Měření bylo prováděno v délce jedné pracovní směny, tj. 8 hodin zaznamenávání dat do paměti přístroje.
Working conditions of the tractor operator in cab with different production rate during plowing.
Keywords: Kolové traktory; orba; akustický tlak; hluk; kabina.; Wheeled tractors; plowing; sound pressure; noise; tractor cab.