Výchovné postoje rodičů ve vztahu k televizi - Sůrová, Eva (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato práce je věnována rodičům předškolních dětí a jejich výchovným postojům ve vztahu k televizi. Zabývá se otázkou, do jaké míry jsou tito rodiče informováni o negativním působení sledování televize a filmu na dětského diváka. Druhá část zachycuje rodiny bez televize a důvody které je vedou k tomuto rozhodnutí. Hledá odpověď na otázku, zda děti vyrůstající v rodinách bez televize mají nebo měly problémy ve vrstevnické skupině plynoucí z nemožnosti sdílet televizní obsahy.
Parents education attitudes in relation to television
Keywords: Rodina; televize; osobnostně orientovaná výchova; mediální výchova; mediální gramotnost; Family; television; education oriented on personality; media education; media literacy