Finanční analýza vybraného podniku - Czerwenková, Michala (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce je zaměřená na finanční analýzu provedenou na základě účetních výkazů vybrané společnosti GAMA GROUP a. s. Cílem této bakalářské práce je provést finanční analýzu vybraného podniku a vyhodnotit finanční situaci podniku v souvislosti s jeho zaměřením. Literární přehled se věnuje účetním výkazům, metodám a technikám finanční analýzy. V rámci bakalářské práce je charakteristika analyzované společnosti, na kterou navazuje charakteristika odvětví CZ-NACE 22 Výroba gumových a plastových výrobků, do kterého spadá hlavní ekonomická činnost podniku. V praktické části jsou využité techniky a metody z literárního přehledu upravené podle specifik společnosti. Výsledky finanční analýzy jsou porovnávané s výsledky odvětví. Analyzované období od roku 2010 do roku 2018 je dostatečně dlouhé pro odhalování ročních výkyvů a odvozování trendů. V závěru práce jsou shrnutá zjištění finanční analýzy a navržená vylepšující opatření.
Financial analysis of selected company
Keywords: finanční analýza; účetní výkazy; techniky a metody finanční analýzy; financial analysis; financial statements; techniques and methods of financial analysis