Řízení pohledávek ve vybraném podniku - účetní a daňové souvislosti - Čunátová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce je zaměřena na systém řízení pohledávek. V teoretické části jsou objasněny skutečnosti týkající se členění pohledávek, správného oceňování, inventarizace pohledávek. Pozornost je věnována také zajištění pohledávek, problematice opravných položek a odpisu pohledávek. Závěr teoretické části je zaměřen na oblast postoupení pohledávek. Praktická části diplomové práce se zaměřuje na analýzu pohledávek, způsoby zajištění pohledávek využívaných ve vybrané společnosti. Jedna kapitola je věnována neuhrazeným pohledávkám. V závěru je zhodnocen systém řízení pohledávek ve společnosti a navrženo jeho zlepšení.
Debt management in a selected company - accounting and tax implications
Keywords: pohledávky; řízení pohledávek; opravné položky; odpis pohledávek; zajištění pohledávek; debts; debts management; adjusting item; write-off of debts; provision of debts