Oikonyma a anoikonyma na Rokycansku - Kudielková, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2019)
Cílem bakalářské práce je shromáždění a analýza souboru současných místních a pomístních jmen na Rokycansku. Použitý materiál byl získán na základě terénního výzkumu, jenž byl proveden v několika obcích v okrese Rokycany. Práce obsahuje vymezení a charakteritiku zkoumaného území, popis typických znaků místních a pomístních jmen, jejich třídění a analýzu sesbíraného materiálu.
Local and place names in the town of Rokycany
Keywords: Onomastika; toponyma; místní jména; pomístní jména; Rokycansko; Pavlovsko; Dobřív; Hrádek u Rokycan; Mirošov; Kamenný Újezd; Rokycany; Onomastics; local names; place names; Rokycansko; Pavlovsko; Dobřív; Hrádek u Rokycan; Mirošov; Kamenný Újezd; Rokycany