Predátoři bakterií: výskyt a izolace myxobakterií z půdy - Matějů, Michaela (Jihočeská univerzita, 2020)
Cílem této práce bylo izolovat myxobakterie z půdy, provést test predace metodami určené přímo pro myxobakterie. Dřívějšími výzkumy se zjistilo, že myxobakterie jsou dravci, požírají mikroorganismy z jejich okolí. Získat podrobnější informace o jejich specifickém životním cyklu. Zjistit více informací o metabolitech, které by mohly později přispět do medicíny.
Bacterial Predators: Occurrence and isolated myxobacteria from soil
Keywords: Myxobakterie; predátoři; metatabolity.; Myxobacteria; predators; metabolites