MOŽNOSTI ÚZEMNÍHO A LOKÁLNÍHO ROZVOJE NA ÚZEMÍ OBCE STARÉ HOBZÍ - Voldřichová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce se zabývá rozvojem obce Staré Hobzí, skládající se z pěti venkovských sídel (Staré Hobzí, Nové Hobzí, Vnorovice, Nové Dvory, Janov), konkrétně zhotovením návrhu Programu obnovy obce. V úvodní části zahrnuje stručnou charakteristiku prostředí obce ve vztahu k územnímu a lokálnímu rozvoji a rozbor literatury a rozvojových materiálů obce. V následující části shromažďuje náměty pro další rozvoj sídel obce získané z rozvojových materiálů, rozhovorů s místními znalci, z dotazování obyvatel obce (rozsáhlý dotazníkový průzkum) a z vlastního terénního průzkumu sídel a okolního území. Následuje návrh strukturovaného systému aktivit Programu obnovy obce Staré Hobzí, zahrnující aktivity podporující kulturní a sportovní život, podnikání, údržby a rekonstrukce zástavby a veřejných prostor, dostavbu technické infrastruktury a podporující spolupráci obce s dalšími obcemi.
POSSIBILITY OF TERRITORIAL AND LOCAL DEVELOPMENT AT THE AREA OF STARÉ HOBZÍ VILLAGE
Keywords: Lokální rozvoj; územní rozvoj; obnova venkova; Staré Hobzí; územní plánování; rurální rozvoj.; Local development; territorial development; country renewal; Staré Hobzí; local planning; rural development.