Závislost obsahu chlorofylu v listnatých dřevinách na znečištění prostředí - Kleinová, Miroslava (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem této práce bylo stanovit obsah chlorofylu v závislosti na znečištění prostředí,ve kterém se rostliny vyskytují. Dále zjistit jak je závislý obsahu chlorofylu na druhové příslušnosti, to znamená, zda je obsah chlorofylu ovlivněn více u lípy srdčité(Tilia cordata) nebo u platanu západního (Platanus occidentalis). Na závěr statistickyvyhodnotit data a porovnat metodu spektrofotometrie a fluorescence.
Chlorophylle content relationship to environment pollution in broad leaved trees
Keywords: Fotosyntéza List Fluorescence Stres Znečištění Spektrofotometrie; Photosynthesis Leaf Fluorescence Sress Pollution Spectrofotometrie