Možnosti využití terapie pomocí koně u dětí a dospívajících s poruchami chování umístěných v dětském domově - Reichelová, Magda (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce se zabývá možnostmi využití terapie pomocí koně u dětí a dospívajících s poruchami chování, umístěných v dětském domově. V úvodní části se věnuji definici a charakteristice problematiky poruch chování. Krátce se zmiňuji o specifické výchově a výchovném procesu v kontextu školských zařízení pro výkon ústavní a ochranné výchovy. Stěžejním tématem práce je hiporehabilitace. Zaměřuji se zejména na hiporehabilitaci v pedagogické a sociální praxi, která může být zároveň vhodnou alternativou organizované volnočasové aktivity. Cílem práce je popsat tuto metodu, a její vliv na děti a dospívající s poruchami chování. V praktické části zkoumám, jak tato metoda působí na jedince a jeho aktuální emoce, které během terapie prožívá.
The Possibilities of the Use of the Horses in the Therapy of Children and Adolescents with Behavioral Disorders Placed in Children's Home
Keywords: Poruchy chování; dětský domov; specifická výchova a výchovný proces; hiporehabilitace; Česká hiporehabilitační společnost; hiporehabilitace v pedagogické a sociální praxi; kůň; terapie; osobnost jedince; stáj Horticon - doporučené středisko české hiporehabilitační společnosti Velká Rovná.; Behavioral disorders; childern's home; specific education and upbringing process hipporehabilitacion; The Czech Hipporehabilitation Company; hipporehabilitation in pedagogical and social practice; horse; therapy; personality of individual; The Hortion Stable - the recommended center of The Czech Hipporehabilitation Company Velka Rovna.