Mikrosporidiové infekce prasat - Papáčková, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2008)
Mikrosporidiální infekce prasat jsou nejčastěji způsobené druhem Enterocytozoon bieneusi. Různé genotypy tohoto parazita infikují širokou skupinu zvířat. Některé genotypy infikují jak prasata tak lidi, což naznačuje zoonotický potenciál E. bieneusi.
Microsporidial infection of pigs
Keywords: mikrosporidie; Enterocytozoon bieneusi; infekce prasat; microsporidia; Enterocytozoon bieneusi; infection of pigs