Ohrožená zvířata - cyklus maleb - Štěrbová, Pavlína (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato bakalářská práce se skládá ze dvou částí - z části teoretické a z části praktické. Praktická část obsahuje cyklus maleb. Tento cyklus tvoří 8 portrétů ohrožených živočichů České republiky. Teoretická část se zaměřuje na příčiny jejich ohrožení, současnou situaci na území ČR a obecný přehled problematiky ohrožených živočichů. Zároveň uvádí stručný nástin zobrazování zvířat z pohledu dějin výtvarného umění od jeho počátku až po současnost
Endangered animals - cycle of paintings
Keywords: ohrožená zvířata; ekologie; ochrana přírody; malba; portréty zvířat; vaječná tempera; engangered animal species; ecology; environmental protection; painting; animal portrait; egg tempera