Mateřská škola jako prvotní zprostředkovatel prevence rizikového chování - Pundová, Pavla (Jihočeská univerzita, 2015)
Předkládaná bakalářská práce se zabývá tematikou prevence rizikového chování v mateřských školách a její realizací. Práce je zaměřena na rizikové chování a jeho typy, zabývá se legislativou, která o tématu pojednává. Hlavním tématem práce je prevence, její typy a preventivní programy zaměřené na danou problematiku. Cílem studie je zjistit, jaký je způsob nahlížení učitelek na primární prevenci rizikového chování a které metody preventivních opatření ve vztahu k rizikovému chování jsou používány v různých typech mateřských škol.
The kindergarten as a first agent of risk behavior prevention
Keywords: prevence; rizikové chování; mateřská škola; předškolní vzdělávání; prevention; risk behaviour; nursery school; preschool education